Pages

Friday, October 30, 2015

Pead sooja / Something warm for your head

Kui tavaliselt lähevad mul ikka mõne mütsi või kindapaari saamiseks iseenesest vardad kuumaks, siis sel aastal millegipärast sügise saabudes on kõik hää lõng jäänud heegelkonksu taha ja muudkui aasadeks tõmbunud. Ja nii neid hakkas tulema...ütleme nagu Vändrast saelaudu.

Usually I crab for my knitting pins when I need something warm for my head but this year somehow all the good and soft yarn  got trapped around the crochet hook. And so the hats just kept on coming.


Mu suureks lemmikuks on Dropsi Cotton Merino. No küll on mõnus, soe, pehme, imeline, super, ilusate värvidega lõng. Ma võikski kiitma jääda. Ja mis peamine - koob ja heegeldab ennast ise.
Lapsed said kohe oma jao. Omad lapsed kõigepealt ja teised riburadapidi järgi.

One of my very favourite yarn is Drops´ Cotton Merino. Well it is comfy and warm and soft and wonderful and super and with beautiful colours! I can continue with the praise. And the main thing is that it knits and crochets itself!
My children got their own at first...





Edasi tulid juba suuremad mustrid ja suuremad mütsid.

Then bigger patterns and bigger hats started coming.





Cotton Merinole järgi tuleb kohe Baby Merino. Pehme, ei kratsi, soe.
Sobib ühekordselt, kahkordselt...

Second best after Cotton Merino is Baby Merino. Soft, doesnt scratch, warm.
Goes onefolded, twofolded...




Ja siis läks juba materjalide segamiseks, sai alpakat, villa, siidi, kashmiiri, meriinot jne.

And then I started to mix materials: alpaca, wool, silk, cahmere, merino etc.









Modell on küll nooruke, kuid mütsid passivad kõik ka suurtele naistele.

My model is very young though but the hats fit to grown women aswell.


Ja neid mütse nüüd muudkui tuleb. Ükski pea ei pea jääma külma ja kaelad saab sooja ja käed. Varsti, varsti!

And the hats just keep on coming. No head must suffer cold his winter. And also neck and hands. Soon, soon!














Monday, October 5, 2015

Valge ja ulmesoe / White and unbelievably warm

Et küll küllale küll ei teeks võtsin valget alpakat ja juurde veel kammitud siidiga alpakat ja hakkasin tegema midagi õite sooja. Kududa oli nii kuum, et neil päevil ei pidanud tuld alla tegema - nüüd valmis kampsunis võiks ilmselt mune haududa.
Meie kliimas selline ilmselt mööda külge alla ei jookse.



I took a skein of alpaca yarn and added brushed alpaca silk yarn and started something extremely warm. It was so hot to knit  I did not have to put the heating on these days and now one can probably incubate eggs in it.
Considering our climate - definitely not too much!


Niisiis tegu on lõngadega Drops Alpaca ja Drops Alpaca Silk Brushed. Viimane annab kogu kupatusele sellise mohäärise väljanägemise. Pehme on. Ei tsurgi! Ja seda, et soe on, ma juba rääkisin.
See kammitud alpakasiid üksinda paraku kampsuniks või milleks tahes olemisega üldse hakkama ei saa. Hirmsaks nässakaks läheb kohe. Aga kellegagi koos, käitub imeliselt. Olen teda villaga kokku kudunud ja isegi puuvillaga ja erinevate alpakavilla segudega. Kõigiga saab hästi läbi.
Ja nüüd siis tavalise alpakaga koos on mul selline vammusk.

The yarns are: Drops Alpaca and Drops Alpaca Silk brushed. The last one gives it a nice mohair-like touch. It is so soft. Doesn`t scratch. And that it is warm I already said.
The Alpaca Silk alone does not suit for anything unfortunately. I have tried to make some cardis of it - it becomes an ugly rag pretty quickly. But with some other yarn together it is fantastic! With wool or even cotton or some other blends. It gets along with everyone.
And now together with usual alpaca I made myself this ....thing.


Taskud leiutasin sellised, et ei peaks olema pealeõmmeldud -  sellised nööpauktüüpi. Pealeõmmeldud taskud ei jää iialgi ilusad.
Ja taskud on selleks , et saaks sõrmed ka sooja panna.

The pockets I invented so they are not sewed on. Those are more like button-hole-type pockets. To sew them on it always turns out ugly. 
And pockets have to be - to warm your fingertips. 



Ja et päris igav ei oleks sai rinnaette kootud selliseid pahempidiste silmadega eraldamata palmikuid. Seega jätavad lihtsalt sellise umbmäärase reljeefse pinna.

I always have to make something to prevent boring knit. So I added some cables in the front which are not separated by purls, like they usually are. Well it gives it thiskind of relief look.



Täna oli sobivalt jahe aga ilus sügisilm, et tütar surus mu kodukandis seina äärde ja klõpsis kampsunist mõned kaadrid veel mälestuseks.

Today there was suitably cold but beautiful fall weather so my daughter pushed me against the wall to shoot some pictures of the warm thing. The cardi I mean...





Müts on minu värskest sügismütside kollektsioonist. Alpaka ja villa segu. Järgmine soe asi. Aga sellest ja teistest mütsidest juba üsna pea.

The hat is an item from my latest accessories collection. Mixture of alpaca and wool. Another warm thing. But more about this hat and other hats I will talk pretty soon.